Agrarni fond: Počela isplata šteta poljoprivrednicima

Danas je održana telefonska sjednica Upravnog odbora Agrarnog fonda Grada Bijeljina, na kojoj su donijete odluke o isplatama šteta koje su nastale na poljoprivrednim imanjima od početka ove godine.

„S obzirom da su zakonske procedure oko usvajanja Programa i Pravilnika za podsticaje u poljoprivredi za 2022. godinu ispunjene i da je zaprimljen spisak Komisije za procjenu štete nastale na rasadnicima 09.04.2022. godine iz Odjeljenja za poljoprivredu“, sjednica je održana po hitnom postupku navodi se iz Fonda.

„Oštećeni su podnijeli Zahtjeve u skoro stoprocentnom obimu, i već imamo zaprimljenih Zahtjeva i za druge štete, a je juče uplaćena i prva tranša iz budžeta Grada Bijeljine za isplatu podsticaja“, dodaje se u saopštenju. Nakon sjednice Upravnog odbora, Agrarni fond je isplatio 49.577KM za 139 poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpjeli štetu na plastenicima, 19.170 KM za ostale štete uginuća kod 24 poljoprivrednika i 2.000 KM na ime afirmacije u proizvodnji cvijeća za 20 izlagača na proteklom Sajmu cvijeća.

„Ovo su prve isplate u 2022.godini, i nastavljamo raditi po starom sistemu brzo, tačno i ekspeditivno“, zaključuje se u saopštenju.