Bijeljina – Diko Cvjetinović izabran za predsjednika: Formiran Gradski odbor Narodne partije Srpske

U konferencijskoj sali hotela „Drina“ pred više od 150 delegata večeras je formiran Gradski odbor Narodna partije Srpske u Bijeljini.

Za predsjednika Gradskog odbora izabran je narodni poslanik Diko Cvjetinović. Pored predsjednika GO izabrano je 39 članova Gradskog odbora.

– Konstantan rast članstva partije na teritoriji Grada Bijeljina, formiranje svih mesnih odbora, stalna komunikacija s građanima nam govori da je naš narod u Bijeljini prepoznao Narodnu partiju Srpske kao bitan politički faktor na političkoj sceni Republike Srpske. Kao predsjednik Gradskog odbora NPS u Bijeljini trudiću se da sa svakim svojim sugrađanom porazgovaram i pomognem koliko je u mojoj moći. Siguran sam da će u narednom periodu zainteresovanost građana za naš rad konstantno rasti – rekao je u svom prvom obraćanju Diko Cvjetinović, novoizabrani predsjednik Gradskog odbora NPS Bijeljina.

Predsjednik Narodne partije Srpske, Darko Banjac, zahvalio se građanima Bijeljine na podršci.

Ne žurimo, stranačku mrežu formiramo polako i sa odabranim ljudima koji provjereno svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesu donošenju kvalitetnih prijedloga i rješenja koja će imati za jedini cilj bolji život građana Republike Srpske. Mi u ovoj izbornoj jedinici očekujemo direktan poslanički mandat i sve osim toga smatraćemo neuspjehom – poručio je Banjac.

On je istakao da će u narednih mjesec dana predstaviti i program NPS.

– Poseban dio programa posvetili smo poljoprivredi i taj dio programa predstavićemo ovdje, u Semberiji. Siguran sam da će poljoprivrednici u nama imati svoj glas u institucijama Republike Srpske, glas koji će se boriti za njih. Poljoprivreda u Republici Srpskoj mora biti jedna od tri osnovne grane privrede – rekao je Banjac.

Predsjednik NPS je najavio i naredne korake.

– Sljedeće nedelje smo u našoj Hercegovini gdje ćemo formirati još četiri opštinska odbora Narodne partije Srpske. Narodna priča se širi cijeom Srpskom Republikom – poručio je predsjednik NPS.

Izbornoj skupštini NPS u Bijeljini su prisustvovali predsjednik stranke, Darko Banjac, narodni poslanici poslaničkog kluba NPS u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Dragan Galić i Željko Babić, ministar u Vladi Republike Srpske Senka Jujić, poslanik NPS u Skupštini Distrikta Brčko, Đorđe Popović, kao i drugi stranački funkcioneri.

Pozivu da prisustvuju izbornoj skupštini odazvali su se i koalicioni partneri NPS, predsjednik Gro SNSD Bijeljina Vladimir Lazić, potpredsjednik Socijalističke Partije Republike Srpske Dalibor Stević i predstavnici Ujedinjene Srpske GrO Bijeljina.

Izvor: srpskainfo

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com