Bijeljina: Evidentirano 10 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, protivpravno stečeno 1.160.000 KM

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u aprilu je broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta smanjen za oko 11 odsto u odnosu isti mjesec prošle godine, rekao je danas načelnik Policijske uprave Stjepan Terzić.

„Stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, a to potvrđuje i činjenica da su okružnim tužilaštvima u prošlom mjesecu podnesena 63 izvještaja protiv 72 lica zbog osnovane sumnje da su počinila 77 krivičnih djela“, rekao je Terzić i istakao da je koeficijent rasvijetljenosti ovih djela iznad 92 odsto.

On je na konferenciji za novinare naveo da je u aprilu evidentirano 10 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, te da ukupna materijalna šteta iznosi oko 28.900 KM, a protivpravno stečena imovinska korist 1.160.000 KM.

Terzić je rekao da je broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira smanjen za 44 odsto u odnosu na april prošle godine. On je naveo da je u prošlom mjesecu na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina evidentiran jedan ilegalni migrant.

Prema njegovim riječima, u prošlom mjesecu evidentirano je i 86 saobraćajnih nezgoda u kojima su 23 lica lakše povrijeđena, devet osoba zadobilo teže povrede, a jedno lice je poginulo.

„Zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju u aprilu je izdat 1.151 prekršajni nalog, 122 vozača su isključena iz saobraćaja, kao i devet vozila“, naveo je Terzić.

Inspektor Sektora policije za bezbjednost saobraćaja Radenko Božić rekao je da je u aprilu evidentirana jedna saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo vozač.

Knežević je rekao da su najveći broj saobraćajnih nezgoda izazvali vozači od 21 do 30 godina.

„Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama, od kojih najviše na području grada Bijeljina.

Najugroženije kategorije u saobraćajnim nezgodama su vozači bicikla i motocikla `dvotočkaša` koji su učestvovali u 45 saobraćajnih nezgoda sa težim tjelesnim povredama“, naveo je Knežević.

Izvor: SRNA/Mediji