Bijeljina: Klub odbornika SNSD-a u saopštenju za javnost oštro osuđuje ponašanje PDP-a

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Kad kola krenu nizbrdo, onda i zadnji točkovi obilaze prednje. Tako bi se najlakše mogla opisati trenutna situacija u gradskoj organizaciji PDP-a u Bijeljini. Poslije vise od 10 godina skidanja kajmaka sa gradskog budžeta na leđima pokojnog gradonačelnika Miće Mićića, putem kombinacija u Komunalcu, Toplani, Gradskom groblju, Banji Dvorovi, Agrarnom fondu i Odjeljenju za poljoptivredu, PDP se trenutno našao u vrlo čudnoj situaciji. Naime, nema kajmaka a nisu potrebni niti koaliciji Dogovor za Bijeljinu niti gradonačelniku, što je vrlo logično obzirom na lopovsku reputaciju.

Kadrovi koji su im postavljeni poslije izbora su više volja gradonačelnika Petrovića nego samog PDP-a i predstavljaju one zadnje točkove sa početka teksta , što u naravi znači da ako ti kadrovi budu kajmačili neće to raditi za Slavišu Markovića i njegovu ekipu. Zbog toga se dešava da koalicija Dogovor za Bijeljinu na Skupštini izglasa prijedloge gradonačelnika a PDP bude protiv, ili PDP zajedno sa koalicijom Dogovor za Bijeljinu vrati prijedlog Odluke na doradu!

Ono što je jedino ostalo PDP-u je političko mešetarenje zajedno sa starim saborcima iz drugih stranaka, da plasiraju laži i zlonamjerne insinuacije, da jedno rade na Skupštini a drugo pričaju na press-u ili da jednostavno rečeno zamajavaju javnost zbog svojih uskraćenih benefita. Ono što je najogavnije u svemu tome je pljuvanje po doskorašnjoj braći u gradskoj vlasti, sa kojima su dijelili i dobro i zlo zadnjih 10 godina, a sve u cilju da se dodvore novom gradonačeliku ne bi li im dozvolio kajmačenje.

To je najbolje demonstrirano na poslednjoj press konferenciji PDP-a od prije par dana, kada čovjek koji je glasao protiv gradonačelnikovog tromjesečnog Izvještaja o izvršenju budžeta optužuje koaliciju Dogovor za Bijeljinu kako opstruiše rad gradonačelnika.

Koaliciju koja je podržala gradonačelnikov tromjesečni Izvještaj o izvršenju buđžeta i koaliciju koja je izglasala preko 140 odluka bitnih za normalan rad gradonačelnika i Gradske uprave grada Bijeljine. A priča o opozivu skupštinske većine je poprilično nesuvisla za nekoga ko je bio 4 godine predsjednik Skupštine i ko bi trebao da poznaje osnovne termine i procedure u lokalnoj vlasti, odnosno da zna ko se opoziva a ko može da se prekomponuje.

Da nije žalosna, konferencija PDP-a bi bila jako smiješna. Što bi naš narod rekao, ko o čemu kurva o poštenju.

U Bijeljini 23.07.2021. godine

Zamjenik Šefa Kluba odbornika SNSD-a

Zlatan Lazarević

Izvor: Bijeljinapress

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com