Bijeljina: Miloš svira četiri instrumenta, a pesmom uveseljava i u dijaspori

 

Da muzika ne poznaje granice potvrđuje mladi bijeljinski muzičar Miloš Radovanović. Odrastao je u Bijeljini, a već sedam godina živi i radi u Minhenu.

Iako je završio osnovnu muzičku školu na odseku harmonike, ovaj svestrani i talentovani dvadesettrogodišnji mladić svira i gitaru, klavir i bubnjeve, piše Srpskainfo.

Pesmom i svirkom prenosi čaroliju na publiku širom dijaspore, ali i Republike Srpske u koju se uvek rado vraća zbog porodice i prijatelja.

– Harmonika nije bila moj izbor i tokom celog školovanja, ja sam bio nezadovoljan. Ali, nisam odustao zbog mame, koja je želela više od mene da steknem to muzičko obrazovanje i kako ona uvek govori “ne protraćim” taj bogom dani talenat. Tek kada sam počeo da nastupam pred publikom shvatio sam da svaki instrument ima neprocenjivu vrednost – počinje priču za InfoBijeljina Miloš, koji pažnju pleni i vedrim duhom i osmehom.

Repertoar mu je raznovrstan, u zavisnosti od povoda i publike.

Najsrećniji je kada svojom muzikom uspe da popravi raspoloženje onih koji ga slušaju. Nije lako ,kaže, “naći žicu publici“ i dobiti uzvratnu reakciju.

Nekada nije do mene, nije ni do publike. Uvek se trudim maksimalno da napravim dobru atmosferu i to ljudi prepoznaju. Dešava se da neko poželi neku pesmu koju ne znam, ali ja uvek ponudim nešto drugo, a publika to ceni. Odrastao sam ovde uz rokenrol, EKV, Prljavo kazalište, Parni valjak i to je muzika mog detinjstva, ali sve više učim i one, stare, dobre, narodne pesme. Lično volim “eks ju” balade, ali ne želim da se fokusiram isključivo na jedan muzički žanr i to mi za sada polazi za rukom – kaže Miloš.

Rado nastupa u Bijeljini, Brčkom, Šamcu, Beogradu, Novom Sadu, ali i širom dijaspore. U tuđini nije lako uspeti, ali on ima cilj.

– Proputovao sam Evropu. Nastupao u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj. Upoznao nove predele, ljude, stekao neprocenjiva prijateljstva. To su dobre strane ovog posla – priča mladić.

Njegov talenat prepoznala su i neka poznata imena na estradi. Imao je i primamljive ponude za saradnju, ali za sada želi da, kako kaže, “ostane svoj”.

– Napisao sam pet pesama, a za jednu snimio i spot. Objaviću ih kada se završi korona. Tada planiram i da sa “emsijevima” nastupam u klubovima. Uprkos pandemiji nastojim da širim pozitivnu energiju, pa i “onlajn” poput prvomajskog koncerta koji sam održao u organizaciji Opštine i Centra za kulturu Kučevo – rekao je Miloš.

Vikendom svira i peva u noćnim klubovima, a radnim danima svoju kreativnost pokazuje u montaži televizije Srpske dijaspore u Minhenu.

– Volim posao na TSD i nastojaću da se, uporedo sa muzikom, usavršavam u ovoj oblasti. Imam i odlične kolege koji me podržavaju u tome što radim – kaže mladić.

Osim muzike, ljubav mu je, kaže sa osmehom, i jedna Tamara.

Zahvaljujući Tamari i mojoj porodici, verujem da ću uspeti. Muzika daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji, rekao je Platon. A kao što kaže naša narodna – ko peva, zlo ne misli, nastaviću da pevam i činim ljude srećnima jer sam tako i ja srećan – obećava mladić.

Verujemo da će Miloš Radovanović svoje snove ispuniti, a mi mu u tome želimo svu sreću.

(Blic)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com