Bijeljina: Rezultati pojačne kontrole učesnika u saobraćaju

Na području Policijske uprave Bijeljina, u periodu od 12.08. do 17.08.2020. godine, sprovedena je pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu ‘odnosa vozač-pješak, kontrolu vozača dvotočkaša, traktora i radnih mašina, kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih lijekova u organizumu.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 557 učesnika u saobraćaju, dok je zbog počinjenih prekršaja po tematici akcije sankcionisano ukupno 133 učesnika. Po osnovu ostalih prekršaja sankcionisan je 231 vozač, a evidentirano je ukupno 364 prekršaja.

Zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 27 vozača traktora, 11 vozača dvotočkaša, 19 pješaka, 26 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, četiri lica koja su odbila da se podvrgnu testu na opijate, kao i 46 vozača putničkih automobila koji su kršili propise prema pješacima.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova naša Uprava provodi kamapnju “Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ čiji je cilj da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: Bijeljinapress