Bijeljina: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Na 31. vanrednoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj 12.10.2021. godine telefonskim putem, donesena je Naredba o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina, kojom su postojeće mjere produžene do 01.11.2021.godine.

Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj od 11.10.2021.godine.

Uzevši u obzir da je epidemiološka situacija na području Grada i dalje nepovoljna, apeluje se na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

Neophodno je intenzivno praćenje epidemiološkog stanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama kod djece školskog uzrasta, kao i redovan inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama u provođenju mjera epidemiološke zaštite propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području grada Bijeljina, shodno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji (pojavi virusa) redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije, preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Nalaže se Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave da, u saradnji nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina.

(Bijeljinapress)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com