Bijeljina: Učenici OŠ “Vuk Karadžić” poklonili knjige bijeljinskoj Biblioteci

 

Učenici dva odjeljenja sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” poklonili su danas Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” više od 120 knjiga. Ovu akciju su realizovali uz podršku razrednih starješina, a u susret 14. februaru Međunarodnom danu darivanja knjiga.

Cilj nam je da i na ovaj način ukažemo na značaj i važnost čitanja i samu posjetu biblioteci, kažu učenici iz dva odjeljenja sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Darivanjem knjiga bijeljinskoj biblioteci dali su sjajan primjer i svojim vršnjacima iz drugih škola da krenu u realizaciju iste ideje.

Inicijatori ove akcije bile su Dušica Tadić i Violeta Šeovac, razredne starješine sedmog jedan i sedmog dva razreda osnovne škole “Vuk Karadžić”. Zajedničkim snagama za dva mjeseca prikupili su oko 120 naslova.

U rukovodstvu biblioteke ističu značaj ovakvih akcija u kojima pojedinci i institucije nastoje obogatiti knjižni fond biblioteke.

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” trenutno raspolaže sa oko 120.000 naslova. Tokom ove godine biće izvršena i desetogodišnja revizija, pa se s razlogom očekuje da će i pokazati, da se u ovoj ustanovi kulture koja je u samom vrhu po broju članova, nalazi i veći broj naslova od pomenutog.

(Arena)