Bijeljina: Upotrebna dozvola za gasovod

Odjeljenje za prostorno uređenje Gradske uprave Grada Bijeljina 22. septembra 2021. godine je izdalo rješenje o upotrebnoj dozvoli investitoru ,,BIJELJINA GASʼʼ d.o.o. Bijeljina za objekat javne infrastrukture, odnosno gasovod koji se sastoji od gasovoda srednjeg pritiska, distributivne gasne mreže, kućnih gasnih priključaka i dvije mjerno-regulacione stanice.

Na ovaj način stvoreni su uslovi za upotrebu ovog infrastrukturnog objekta što omogućava da ,,BIJELJINA GASʼʼ d.o.o. Bijeljina u narednom periodu obezbijedi distribuciju gasa ka krajnjim korisnicima – pravnim i fizičkim licima. Izdavanjem upotrebne dozvole okončan je investicioni ciklus izgradnje gasovoda, koji traje od 2009. godine, u koji je uloženo više desetina miliona evra, što potvrđuje uspješnu saradnju između institucija Republike Srbije i Republike Srpske, kao i Grada Bijeljina.

U narednom periodu se očekuje da ,,BIJELJINA GASʼʼ d.o.o. Bijeljina, čiji je osnivač i Grad Bijeljina, definiše uslove, način i cijenu pojedinačnih priključaka ka potrošačima. Ovaj projekat će omogućiti distribuciju i korišćenje drugog vida energije, kako bismo smanjili emisiju ugljen-dioksida u atmosferu i korišćenje fosilnih goriva, a sve sa ciljem praćenja globalnih trendova u borbi protiv klimatskih promjena.

Izvor: Bijeljinapress

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com