Bijeljina: Večeras prodefilovalo 250 maturanata Poljoprivredne i medicinske škole

Osjećaj da sam maturantkinja je zaista poseban. Žao mi je zbog rastanka sa drugovima, ali svakako ćemo održavati veze i nakon srednje škole. Planiram da upišem Medicinski fakultet u Banjaluci, a u srednjoj sam pohađala smjer Medicinski tehničar – kaže za InfoBijeljinu Andrea Spremo, jedna od 250 maturanata Poljoprivredne i medicinske škole koji su večeras prošetali centrom Bijeljine.

Veliki broj građana, maturanata, njihovih roditelja i prijatelja, okupio se na platou ispred Gradske uprave, ali i na velikom trgu, odakle su sa direktorom škole i profesorima prodefilovali do Hotela „Drina“, gdje će biti održana maturantska proslava.

Nevena Petrović kaže da nije pripremala neku posebnu kreaciju za večerašnji defile, te da je imala sreću da pronađe i kupi ono što je i zamislila.

Završilo se jedno poglavlje u našim životima i s jedne strane mi je drago što je tako. Pohađala sam smjer Prehrambeni tehničar i planiram da upišem Tehnološki fakultet – istakla je Petrovićeva.

Uz Nevenu je večeras i njena tetka Rada Ristić koja je poželjela svim đacima srećno matursko veče, naglasivši da je ponosna na svoju bratičinu.

Današnje proslave matura se svakako razlikuju od onih u moje vrijeme, ali svako razdoblje nosi nešto svoje. Ranije nije bilo ovako glamurozno, međutim, najvažnije je da je omladina srećna i zadovoljna. I sutra ću ispratiti jednog maturanta, tako da sam veoma ponosna – dodala je Ristićeva.

Jovan Zarić je pohađao smjer Prehrambeni tehničar, a planira da nastavi školovanje u Zvorniku.

Kada smo ranije u razredu pričali o rastanku, bilo nam je smiješno, ali sada nije svejedno. Proradile su emocije i shvatamo koliko smo svi bili bliski. Novim đacima koji dolaze poručio bih – da uče. Da ne budu kao mi! – kaže Zarić kroz smijeh.

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Zoran Despotović rekao je za InfoBijeljinu da je pedesetoro đaka koji su maturirali, od ukupno 250, imalo odličan uspjeh od prvog do četvrtog razreda.

Svake godine upisujemo 11 odjeljenja, a toliko ih je i večeras na gradskom trgu. Imamo tri vukovca, ali još nismo izabrali đaka generacije. Mogu reći da je ova generacija bolja od prethodne jer su se i uslovi sprovođenja nastavnog plana poboljšali. Prošla generacija nije mogla da obavi praksu zbog pandemije, a ovoj je pružena prilika, tako da su teorijski dio upotpunili iskustvom u Bolnici, u veterinarskim stanicama, pekarama, u zavisnosti od toga koji smjer su pohađali – zaključio je Despotović.

Maturanti Poljoprivredne i medicinske škole nastaviće slavlje u Hotelu „Drina“, a za sutra je planiran defile đaka Tehničke škole.

Izvor: InfoBijeljina