ČUVAJTE SE PONUDA VOCAPA Nova prevara se širi preko ove aplikacije

 

Hrvatska policija je objavila upozorenje na novu prevaru koja se širi preko aplikacije Vocap.

Utoku je takozvana “akcija pecanja” usmjerena na korisnike raznih onlajn reklama.

Počinioci u komunikaciji sa oštećenima najčešće koriste mobilnu aplikaciju Vocap preko koje prosleđuju linkove ka lažnim sajtovima kompanija koje isporučuju robu.

Na ovaj način prikupljaju lične podatke i podatke o bankovnim karticama i CVV broju kartice, a zatim obavljaju neovlašćene transakcije na raznim onlajn prodajnim mjestima u inostranstvu.

Ovi napadi su sve češći i više puta smo putem medija upozoravali građane na njih – ponovo upozoravamo građane na opasnost od davanja ličnih i finansijskih podataka nepoznatim licima.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj pošiljaoca je da koristi vaše kreditne kartice za neovlašćena i neograničena plaćanja na mreži, upozoravaju Novosti.

Pozivamo vas da budete posebno oprezni, a ukoliko smatrate da ste oštećeni, savetujemo vam da podnesete prijavu policijskoj stanici na čijem području stanujete – saopštila je policija.

(srpskainfo)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com