„Istina je da se bavim vakcinama, ali da bih spasio živote“ Bil Gejts iznenađen što je bio u središtu teorija zavjera za vrijeme pandemije

 

Multimilijarder Bil Gejts je izjavio da bi radije platio za vakcine, nego za putovanje na Mars. Ne misli da je dobro trošiti novac za putovanje na spomenutu planetu. Govorio je i o tome zašto je predmet teorija zavjere.

Uizjavi za BBC je obrazložio zašto tako misli, odnosno zašto ne troši novac za kolonizaciju drugih planeta, kao što to čine multimilijarderi Ilon Mask i Džef Bezos.

– Zapravo je vrlo skupo ići na Mars. Možete kupiti vakcine protiv malih boginja i za 1.000 dolara spasiti život jedne osobe – kazao je.

Suosnivač kompanije Majkrosoft očekuje da će vještačka inteligencija prilično dramatično promijeniti čovječanstvo. Prema njegovim riječima, vještačka inteligencija će pomoći da se razmotre medicinska i naučna pitanja. Osim toga, ukazao je da će doprinijeti povećanju produktivnosti.

Komentarisao je i to što se tokom pandemije koronavirusa našao u središtu teorija zavjere.

– Nisam to očekivao (misleći na tvrdnje da je profitirao od koronavirusa ili da je on krivac za koronavirus). Tokom pandemije bile su desetine miliona poruka da sam to namjerno izazvao ili da imam nadzor nad ljudima. Istina je da se bavim vakcinama, ali da bih spasio živote – napomenuo je Gejts.

Pretpostavlja da se iza zavjese, kako je kazao, traži babaroga – previše pojednostavljeno objašnjenje. Poručio je da je zlonamjernost mnogo lakše razumjeti od biologije.

Ponovo je komentarisao veze s milijarderom Džefrijem Epstinom koji je osuđen zbog trgovine djecom koja su seksualno zlostavljana.

– Sada sam mnogo pažljiviji nego tada. Bit ću pažljiviji i možda ponovo pogriješim. Dio sam svijeta i ne pokušavam da budem.

Odgovorio je i na pitanje da li je štedljiv u privatnom životu.

– Nemam ogroman ormar. Ne nosim nakit. Kada skinem ukrasni omot s poklona, ne uzimam omot, ne savijam ga i ne koristim ga ponovo. Moja baka nikada u životu nije bacila papirnu kesu ili konopac s paketa. Dakle, po njenim standardima, ja sam lud – zaključio je Gejts u izjavi za BBC.

Na pitanje da li će nakon razvoda s Melindom pronaći novu partnerku, izjavio je: “Naravno, nisam robot”, prenosi Klix.

(srpskainfo)