Virus korona potvrđen kod još dvije osobe u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj objavljenog sinoć laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe u Republici Srpskoj.

Riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi mlađe životne dobi iz Banjaluke. U kućnoj su izolaciji i pod nadzorom epidemiolog.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi virus korona. (Banjaluka-23, Čelinac-2, Laktaši-1, Srbac-1, Prnjavor-1 i Modriča-1 (uzorak iz Doboja))
Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 6.180 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 235 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 13 osoba (tri osobe pozitivnih na test virusa korona i 10 osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 55 osoba

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj

Izvor: rtrs