Koji automobili su najviše razočarali vozače?

 

Consumer Reports redovno sprovodi istraživanja među kupcima, pokušavajući da sazna njihovo mišljenje povodom mnogobrojnih tema, a upravo su objavljeni rezultati ankete koja je pokušala da otkrije koji model je najviše razočarao vozače.

Istraživanje je obavljeno u SAD, a na listi dominiraju američki i japanski brendovi, a tu su i neki modeli koji su dostupni isključivo na američkom tržištu. Deset vozila koji se nalaze na listi kupcima nisu ispunili očekivanja, a vozači su najviše razočarani Toyotom C-HR.

Foto: Toyota

Prema Consumer Reportsu, rezultati se baziraju na utiscima vozača oko 300.000 vozila, a njihovo nezadovoljstvo ne znači automatski da je automobil nepouzdan, mada i to može biti faktor u izboru. Uglavnom se radi o žaljenju kupaca, ali ukoliko zažalite što ste kupili određeni automobil, sigurno postoje neki razlozi za to.

Bez obzira na to koji je razlog nezadovoljstva kupaca, donosimo listu automobila koji su najviše razočarali na osnovu istraživanja Consumer Reportsa.

Osim jednog korejskog automobila, svi modeli na listi su proizvedeni od strane američkih i japanskih kompanija.

Samo dva brenda, Jeep i Infiniti, imaju više od jednog vozila na listi. Rezultat se bazira na procentu kupaca koji su izjavili da bi ponovo kupili isti model.

Naziv modela (procenat vozača koji bi ga opet kupili)

1.Toyota C-HR (29%)

2.Ford Ecosport (30%)

3.Chevrolet Trax (37%)

4.Infiniti Q50 (40%)

5.Nissan Qashqai (42%)

6.Infiniti QX50 (46%)

7.Jeep Compass (46%)

8.Jeep Renegade (46%)

9.Cadillac XT4 (47%)

10.Kia Forte (47%)

 

(Agencije)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com