Najnoviji podaci – u Srbiji do sada 18 potvrđenih slučajeva!

BEOGRAD – U Srbiji je večeras do 20 časova potvrđeno ukupno 18 slučajeva zaraze koronavirusom, navedenoj je u 20 časova na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Republici Srbiji je do 20 časova 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 18 potvrđenih slučajeva COVID 19, odnosno 6 novih slučajeva zaraženih, navedeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Narodno pozorište u Beogradu saopštilo je da je „poštujući sve oglašene i objavljene naloge Vlade Srbije otkazalo predstave na Velikoj sceni i sceni „Raša Plaović“, koje su bile planirane da se izvedu danas“.

Jugoslovensko dramsko pozorište, Pozorište na Terazijama i Zvezdara Teatar takođe su otkazali večerašnje predstave zbog suzbijanja korana virusa u Srbiji.

O daljim koracima u odnosu na odluku Vlade Srbije o meri zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi pozorišta će obavestiti javnost.

Ova odluka Vlade, kao i ostale mere koje su danas usvojene, stupaju na snagu od četvrtka.

19.07 – Ambasada o zaraženom kineskom državljaninu. Ambasada Kine u Beogradu demantovala je pisanje pojedinih srpskih medija o kineskom državljaninu zaraženom koronavirusom COVID-19, navodeći da je on dobio povišenu temperaturu 1. marta, te da je od tada kod kuće i nije išao na posao.

Kako se navodi u saopštenju Ambasade, nakon provere s poslodavcem zaraženog kineskog državljanina, potvrđeno je da se on vratio u Beograd iz Kine 7. januara, da je nakon toga dva puta putovao poslovno u BiH, a da je ostalo vreme bio u Beogradu.

Pojedini mediji preneli su prethodnih dana da se kineski državljanin, koji je inače drugi registrovani slučaj korona virusa u Srbiji, javljao na adrese više zdravstvenih ustanova od 3. marta, ali da tamo nisu pravovremeno reagovali zbog saznanja da u prethodnom periodu nije boravio u zaraženim područjima.

Izvor: Kurir.rs