Oštra reagovanja i osude zbog video-snimka gradonačelnika Banjaluke

U javnosti se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako radnica u Gradskoj upravi Banjaluka jaše gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji joj objašnjava kako da nauči da “jaše konja”.

Ovaj snimak izazvao je oštra reagovanja i osude.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Banjaluka Dragoslav Topić poručio je Stanivukovića da grad Banjaluka, dok se on igra konjića, postaje slučaj kojeg sada mnogi i ismijavaju.

Topić je naveo da snimak koji se pojavio u medijima na kojem Stanivukovićeva saradnica “njega jaše kao konja” u kancelariji, za koju se nadaju da nije u Gradskoj upravi, govori o neozbiljnosti gradonačelnika i činjenici da je u Gradsku upravo doveo svoje drugare da se igraju sa gradom i narodom.

– Poručujem Drašku Stanivukoviću da može slobodno da ga jaše koliko hoće, ali da on sjaše s naroda i prestane da nas sve sramoti – istakao je Topić i dodao da je “potpuno jasno o kakvom gradonačelniku i njegovom kabinetu se radi”.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u banjalučkoj Skupštini Neven Stanić izjavio je da je video-snimak “škole jahanja” dokaz da se u banjalučkoj Gradskoj upravi i novoj gradskoj administraciji ništa ne radi osim slikanja i snimanja.

– Za šta služe prostorije Gradske uprave sad se ispostavilo u tom videu. Čista zloupotreba i dokaz da se ništa ne radi u Gradskoj upravi i novoj gradskoj administraciji, nego da je to čisto slikanje, snimanje i zezancija, dječija igra da tako kažem – rekao je Stanić Srni.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je Srni da je ovaj video-snimak još jedan u nizu dokaza da Stanivuković nije dorastao da bude ni predsjednik kućnog savjeta, a ne gradonačelnik.

Đurđević je istakao da je funkcija gradonačelnika veoma ozbiljna i odgovorna, a ne dječija igrarija i rijaliti šou kako je vidi i obavlja aktueleni gradonačelnik glavnog grada Republike Srpske.

– Što se tiče njegove uloge gradonačelnika, imao bih niz primjedbi s obzirom na šta liči glavni grad Republike Srpske od kada je on preuzeo ulogu gradonačelnika, ali kada je riječ o ulozi koju je dobio u ovom video-snimku mogu samo reći da je odlično odigrao i da je zaslužio Oskara – rekao je Đurđević.

On je ukazao da je ovaj video-snimak, kao i raniji snimci i fotografije sa godišnjeg odmora sa raznim starletama poniženje i regionalna sramota za Banjaluku i njene stanovnike.

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je kao nekadašnju odbornicu u banjalučkoj Skupštini i građanku ovog grada sramota što Banjaluka danas sve više liče na cirkusku arenu i rijaliti studio.

– Povodom snimka “škole jahanja” koji kruži internetom, a gdje je “model konja” upravo gradonačelnik mog grada /Draško Stanivuković/, zaista me sramota i znam da se to tiče svih nas koji živimo u ovom gradu. Gradonačelnik predstavlja naš grad i njegove stanovnike, a ovo je, nažalost, nastavak blamiranja naše Banjaluke i to u regionalnim okvirima. Od jednog lijepog, uređenog grada, Banjaluka danas sve više liči na cirkusku arenu i rijaliti studio. Postoje značajne snage unutar i izvan BiH koje ne žele da Banjaluka bude važan, ozbiljan grad, a čini mi se da im sadašnji gradonačelnik svojski pomaže u tome – rekla je Bursaćeva.

Izvor: RTRS/SRNA

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com