Popust na Zlatiboru za goste iz Republike Srpske

Direktori turističkih organizacija Republike Srpske i Zlatibora Miodrag Lončarević i Vladimir Živanović potpisali su danas u Banjaluci protokol o saradnji kojim je za građane Srpske predviđen popust za plaćanje smještaja u pojedinim zlatiborskim hotelima.

Gosti iz Republike Srpske moći će tokom predstojeće ljetne sezone da ostvare popust od 10 do 20 odsto u više od 20 smještajnih objekata na najposjećenijoj planini u Srbiji.

Prema riječima Živanovića, veliki udio u održavanju visokog turističkog prometa na Zlatiboru imaju gosti iz Republike Srpske.

„Decenijama unazad građani Republike Srpske su česti gosti na Zlatiboru što znamo da cijenimo i uzvratimo pravim domaćinstvom i gostoprimstvom“, rekao je Živanović na promociji turističke ponude Zlatibora.

On je naveo da uspješna saradnja postoji i sa pojedinim lokalnim turističkim organizacijama Srpske, kao i opštine Čajetina sa nekoliko opština u Srpskoj.

Lončarević je rekao da protokol daje šansu za još uspješniju saradnju turističkih organizacija Srpske i Zlatibora kako u turizmu, tako i u ostalim granama privrede.

„Turisti iz Srbije su važni u našem sektoru turizma, jer podaci pokazuju da je u prethodnoj godini više od 50 odsto turista bilo iz Srbije. Prošle godine smo ostvarili rekordan broj noćenja i dolazaka, odnosno više od milion“, naveo je Lončarević i zahvalio na popustima koji su ponuđeni gostima iz Republike Srpske.

On je dodao da se potpisanim protokolom daje šansa za razvoj turizma u Srpskoj, a cilj je jačanje saradnje u vidu razmjene znanja i iskustva u oblasti promocije i marketinga, jačanje prekogranične saradnje i formiranje zajedničkog turističkog proizvoda za dalja tržišta.

Potpisivanju protokola prisustvovali su pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Srpske Predrag Tešić i vicekonzul Srbije u Banjaluci Dejan Zafirov koji su istakli da je protokol još jedan dokaz uspješne saradnje Srbije i Srpske.

(SRNA/N.N)