PU Bijeljina: Od ponedeljka pojačana kontrola saobraćaja

Na području Policijske uprave Bijeljina od ponedeljka 16.05. do 22.05.2022. godine sprovodi se pojačana kontrola vozača „dvotočkaša“ i kontrola korištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja, dok će u periodu od 19.05. do 21.05.2022. godine pojačana kontrola biti usmjerena i na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova.

Naime, za prva četiri mjeseca na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima što je za oko 35% manje u odnosu na isti period 2021. godine.

Registrovano je 12 nezgoda sa težim tjelesnim povredama što je za 33% manje, dok je sa lakšim tjelesnim povredama registrovano 47 nezgoda što je za oko 34% manje u odnosu na uporedni period.

Za prva četiri mjeseca 2022. godine stanje bezbjednosti saobraćaja na području naše Uprave je povoljno pre svega zbog činjenice da u ovom periodu nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da svjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, jer štiteći sebe, štite i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: Bijeljinapress