PUCNJAVA U MAJAMIJU ISPRED SRPSKOG RESTORANA: Troje povređenih, stradali automobili Srba

Troje ljudi povređeno je u pucnjavi koja se sinoć tokom proslave katoličkog Božića odigrala u Majamiju u blizini srpskog restorana, a tom prilikom „nastradali“ su i automobili nekoliko Srba.

U oblasti Bejfront park, gde su bili organizovani različiti zabavni sadržaji povodom obeležavanja Božića, u dva različita incidenta tokom večeri povređene su tri osobe u obračunu Afroamerikanaca, dok su oštećeni okolni objekti i automobili.

U prvom obračunu povređeni su muškarac i žena, koji su zadobili rane u nogu, odnosno ruku, a koji su kasnije odbili medicinsku pomoć. Posle druge pucnjave zatečen je muškarac sa ranama, koji policiji nije objasnio kako je do toga došlo.

Sve se dešavalo u delu Majamija gde je lociran i jedan srpski restoran, u kojem je te večeri bilo okupljeno i nekoliko desetina naših ljudi. Nakon pucnjave, policija je ušla u srpski restoran i zaustavila slavlje. Okupljeni Srbi nisu ni znali da se napolju odvijala drama, a jedan od njih rekao je da je ubrzo saznao i da mu je u pucnjavi oštećen automibl.

„Kada je stala muzika u restoranu, došla je policija i tražili su da se situacija u lokalu malo smiri, jer je okolo bila pucnjava, ali je ubrzo sve nastavljeno. Iako mi ništa nismo čuli, ali kada sam dolazio na večeru primetio sam veliki broj Afroamerikanaca koji su se skupljali u različitim lokalima. Kada sam oko jedan sat posle ponoći krenuo kući, zatekao sam desetak policijskih kola sa rotacijama oko tog parkinga koji su mi objasnili da je usled pucnjave nekoliko automobila oštećeno. Među njima je bio i moj, na kojem se vide tragovi od metka. Rečeno mi je, takođe, da moram kola da ostavim na parkingu zbog njihovog uviđaja. Dobro je da još neko nije povređen ili izgubio život“, kaže za Blic M. M. koji je iz Srbije došao u Majami pre četiri godine.

Neposredno posle pucnjave i dolaska policije, muzika i zabava u svim okolnim restoranima su zaustavljeni na desetak minuta.

Kako se kasnije ispostavilo, tokom obračuna od metaka su ostali oštećeni skupoceni automobili dvojice Srba. Kako je uviđaj još u toku, njima nije dozvoljeno da pomere svoje automobile sa parkinga, dok se ne utvrdi da li su povezane dve pucnjave na istoj lokaciji u kratkom vremenskom periodu.

Izvor: Kurir/Blic