Radnici „Šuma Srpske“ stupaju u štrajk ako ne bude povećanja plate

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske saopštio je danas da će radnici preduzeća „Šume Republike Srpske“ uskoro stupiti u štrajk ukoliko ne bude povećanja plate.

Iz Sindikata podsjećaju da je u posljednjih 14 godina cijena rada u preduzeću „Šume Republike Srpske“ povećana za samo 10 KM, a da je danas aktuelna galopirajuća inflacija i rast cijena osnovnih životnih i ostalih namirnica.

U saopštenju se navodi da od aprila Jedinstvena udružena sindikalna organizacija u „Šumama“ svakodnevno traži pregovore sa upravom preduzeća o povećanju cijene rada, ali da ih uprava, umjesto konkretnog dogovora sa sindikatom, upućuje da od Vlade Republike Srpske traže povećanje cijene šumskih drvnih sortimenata.

„Ukoliko uprava `Šuma` do sutra konkretno ne odgovori na naše zahtjeve, a u korist radnika zaposlenih u ovom preduzeću, od ponedjeljka (27. Juna) počinju prve najave štrajkova po šumskim gazdinstvima. Adresa za pregovore o povećanju cijene rada nije Vlada, već uprava preduzeća, a Vlada je jedini vlasnik ovog preduzeća“, dodaje se u saopštenju.

(Agencije)