Sada možete da izbrišete poslednjih 15 minuta istorije pretrage u Google app za iOS – Na android funkcija stiže kasnije

Google konačno počinje da izbacuje novu funkciju orijentisanu na privatnost koja će vam omogućiti da izbrišete poslednjih 15 minuta istorije pretrage na mobilnom uređaju.

Na Android funkcija stiže kasnije

Funkcija je najavljena na ovogodišnjem Google I/O-u, a sada se uvodi u aplikaciju Google na iOS-u. Još nije dostupan na Androidu, ali Google kaže da će na platformu doći kasnije ove godine. U postu na blogu koji najavljuje predstavljanje, Google je ponovo potvrdio posvećenost privatnosti pretraživanja. Kompanija kaže da je „duboko posvećena tome da budete sigurni“ da možete da koristite Google pretragu za donošenje važnih odluka i pronalaženje informacija „bezbedno i sa privatnošću koju očekujete“. Google kaže da se aktivnost na webu i u aplikacijama koristi samo za personalizaciju iskustava i da istoriju pretraživanja možete pregledati i izbrisati u bilo kom trenutku.

Takođe, možete da omogućite dodatnu verifikaciju da biste videli aktivnosti na nalogu ako uređaj delite sa nekim drugim. Omogućavanje postavke znači da ćete morati da navedete dodatne informacije da biste ih videli, poput lozinke ili dvofaktorske potvrde identiteta. Google takođe napominje da možete automatski da izbrišete istoriju pretrage svakih 3, 18 ili 36 meseci. To je zapravo funkcija koja je pokrenuta 2019. godine, a novi nalozi napravljeni posle juna 2020. automatski su automatski uključeni u brisanje. Ako je vaš nalog stariji, moraćete ručno da omogućite tu opciju. Funkcija će se predstaviti za Android kasnije tokom godine – pomalo je čudno da se funkcija prvo pokreće na iOS-u, pre Android-a.

Izvor: PCPRESS/Bijeljinapress

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com