TRAŽE PRITVOR ZA BAHATOG VOZAČA: Posle 13 dana tužilaštvo promenilo mišljenje o Dragoljiću koji je zgazio ženu na prelazu

BANJALUČKO tužilaštvo zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Nedeljku Dragoljiću (23) osumnjičenom da je “golfom 3” na pešačkom prelazu pregazio Branku Obradović (45) koja je posle 10 dana preminula u UKC Srpske.

Predlog za pritvor upućen je 13 dana nakon kobne nesreće, odnosno nakon što je Obradovićeva, inače majka troje dece, podlegla povredama. Do tada u tužilaštvu su smatrali da nema razloga za pritvaranje Dragoljića, iako je on učinio sve da pokuša da izbegne odgovornost, pa je čak i zapalio automobil kojim je izazvao tragediju. Posle 13 dana i tužilaštvo je te okolnosti uvidelo i “promenilo ploču”.

– Pritvor je predložen iz vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 ili više godina i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanju javnog reda – navode u tužilaštvu.

Stravična nesreća se dogodila 12. septembra u banjalučkom naselju Vrbanja. Obradovićeva je prelazila preko pešačkog prelaza i jedan automobil se zaustavio kako bi je propustio. Međutim, iza njega je naišao “golf 3”, koji je zaobišao vozilo ispred sebe i direktno udario Obradovićevu na “zebri”. Od siline udara nesrećna žena je odbačena 15 metara i zadobila je teške povrede.

Vozač nije ni pokušao da se zaustavi i da joj ukaže pomoć, već je nakon udara pobegao s mesta nesreće. Odvezao se prema gradu i u krugu fabrike “Incel” zapalio “golf”, kako bi prikrio dokaze. Koliko je bio uporan u toj nameri svedoči činjenica da je prethodno s vozila skinuo registarske oznake. U požaru vozilo je u potpunosti izgorelo. Tada se nije ni znalo ko je odbegli vozač, ali je zahvaljujući nadzornim kamerama policija uspela da ga identifikuje i uhapsi. Utvrđeno je da se radi o Nedeljku Dragoljiću, koji je ubrzo uhapšen. Ispostavilo se da nema vozačku dozvolu, te da je vozio u stanju lakog pijanstva.

OSUMNJIČEN ZA TRI DELA

NEDELJKU Dragoljiću tužilaštvo na teret stavlja da je počinio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja u sticaju sa nepružanjem pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, te sprečavanje dokazivanja. O predlogu za pritvor odlučiće Okružni sud u Banjauci.

Izvor: Novosti.rs

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com