U SLOVENIJI POPUŠTAJU EPIDEMIOLOŠKE MERE: Građanima pomoć – bon od 100 i 50 evra, od ponedeljka rade i noćni klubovi

 

U SLOVENIJI se od ponedeljka zbog bolje epidemiološke situacije ponovo dopušta rad svih trgovina, pružanje uslužnih delatnosti, s time da će rad noćnih klubova i diskoteka biti ograničen do ponoći, objavila je danas slovenačka vlada.

Uslužne delatnosti poput frizerskih i kozmetičkih salona moraće nedeljno da testiraju zaposlene na korona virus, a istoj proceduri podvrgnuti su i radnici kazina i igraonica, sajamska i kongresna aktivnost, kao i ugostitelji.

Ostaje i obaveza da kod većih događanja mogu učestvovati samo gosti koji su vakcinisani, preboleli kovid ili su se prethodno testirali i negativni su na koronavirus, a isti je uslov i za sva okupljanja na otvorenom iznad sto ljudi, prenosi Hina.

Vlada je osim toga danas nakon sednice objavila da je potvrdila predlog zakona o pomoći privredi i turizmu “težak” 243,5 miliona evra, a uključuje između ostalog i podelu novih besplatnih bonova koji će moći da se potroše u ugostiteljstvu, turizmu, za sportske i kulturne događaje.

Svi odrasli stanovnici dobiće bon vrednosti 100 evra, a mladi od 18 godina bon od 50 evra.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena samo 83 slučaja korona virusa i nijedan oboleli od kovida-19 nije umro, prvi put u poslednjih sedam meseci.

U toj je zemlji u utorak je proglašen kraj epidemije kovida-19.

Izvor: Tanjug

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com