Zvanično – Tijana Bošković oborila svjetski rekord!

Tijana Bošković je potpisala ugovor po kome će postati najplaćenija odbojkašica svijeta.

Ništa od „krađe“ Tijane Bošković! Turski odbojkaški velikani Vakifbank i Ezačibaši „zaratili“ su oko njenog potpisa, ali je sjajna bombarderka iz Bileće riješila da ostane u klubu u kome je već devet godina. Kapitenka Ezačibašija će i naredne sezone nositi dres ovog kluba.

Valkifbank joj je ponudio 2.000.000 evra da pređe u njihove redove, a onda je Ezačibaši riješio da to ne dozvoli. Govori se da je prošle sezone potpisala jednogodišnji ugovor sa ovim klubom iz Istanbula vrijedan 1.400.000 evra, a prema informacijama turskih medija sada će godišnje imati platu od 2.500.000 evra!

Tako će postati najplaćenija odbojkašica svijeta, a zapravo niko u ovom sportu ne može da joj parira. Vilfred Leon kao najplaćeniji odbojkaš svijeta ima platu od 1.600.000 evra, što je sada osjetno manje od Tijane.

Nakon početaka u Hercegovcu sa uspjehom je četiri godine nosila dres Vizure i zatim je od 2015. članica Ezačibašija. Tamo je kapitenka, a iako nikada nije osvojila titulu nacionalnog šampiona ima dva trofeja Svjetskog klupskog prvenstva, od toga jedan osvojen početkom ove godine. Takođe je uzela tri Superkupa Turske, jedan kup Turske i dva CEV kupa.

(Mondo)