Aerodrom Tuzla i Wizz Air pregovaraju o uvođenju novih linija

Aerodrom Tuzla pregovara o novom ugovoru s niskobudžetnim prijevoznikom Wizz Air, za koji se nada da će rezultirati uvođenjem novih ruta i mogućim stacioniranjem trećeg aviona na ovom aerodromu.

Kako piše specijalizirani portal exyuaviation, dvije strane nedavno su se sastale u Osijeku, gdje je Wizz Air započeo obuku svojih pilota, a nastavit će razgovore u Tuzli početkom sljedećeg mjeseca.

„Obje strane su pokazale spremnost za postizanje sporazuma. U svakom slučaju, moramo definirati određene stvari. Ako sve bude išlo po planu, očekujemo da Wizz Air uvede neke nove linije s aerodroma Tuzla“, izjavio je novi direktor ovog aerodroma Esed Mujačić.

Ugovor Aerodroma Tuzla s Wizz Airom ističe ovog juna i vjerovatno će biti potpisan novi četverogodišnji ugovor. Međutim, spor razvoj aerodromske infrastrukture, uključujući proširenje rasvjete za pistu, još uvijek ostaje ključna tačka između dviju strana.

Direktor Wizz Aira, Jozsef Varadi, ranije je kazao da je uvjeren da će biti postignut novi sporazum.

„Mislim da je u interesu Tuzle i regije da vide naše kontinuirano poslovanje i poboljšaju svoju infrastrukturu. Prilično sam siguran da će naša saradnja ići tim smjerom“, kazao je Varadi.

Špekulira se da bi nove linije trebale biti Hamburg ili Hanover, Pariz, Milano, eventualno London i norveški Sandefjord.

Izvor: Klix