Air Serbia prevezla u junu 170 hiljada putnika

BEOGRAD – Air Serbia je u junu ove godine prevezla 170.413 putnika, odnosno 54,1 odsto od ukupnog broja ljudi koji su tokom tog mjeseca koristili usluge beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla”.

Broj putnika koje je u junu prevezla srpska naionalna avio-kompanij veći je za 68 procenata nego u maju, i ujedno je najveći od decembra 2019. godine, saopšteno je iz Air Serbie.

Tokom juna, Air Serbia je saobraćala do 38 destinacija u redovnom saobraćaju, a najpopularnije destinacije su bile Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

Nacionalni avio-prevoznik je prošlog mjeseca zabilježio i rekordan broj posijeta Premijum salonu Air Serbie, koji je ugostio 3.252 putnika, ili za 33 odsto više nego u istom mjesecu 2019. godine. U Premijum salonu je, kako se navodi, boravilo prosječno 108 putnika dnevno, a najveći broj je ostvaren 21. juna, kada je usluge salona koristilo 177 putnika.

Air Serbia je u drugom kvartalu 2021. na beogradskom aerodromu zabilježila tržišni udio od 52 odsto. To je rast od devet procentnih poena u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, koja je po svim parametrima predstavljala rekordnu godinu za srpsku nacionalnu avio-kompaniju, kada je Air Serbia zabilježila udio od 43 odsto na svom matičnom aerodromu.

Izvor: Tanjug

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com