Aktivisti SDS-a protiv Stanivukovićeve kandidature

Članovi banjalučkog odbora SDS-a na sinoćnjem okupljanju u naselju Borik otvoreno su se usprotivili da banjalučki odbor SDS-a da podršku Stanivukovićevoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke

Aktivisti, okupljeni na skupu nazvanom „Razgovor sa Vukanom“, kojem su prisustvovali narodni poslanik Nebojša Vukanović, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Slavko Grbić i odbornik Aleksandar Petković, poručili su da Stanivuković ne može računati na podršku banjalučkog odbora SDS-a u eventualnoj kandidaturi za za gradonačelnika Banjaluke.

– SDS nije pitao ni za mišljenje, a hoće da se kandiduje i uništi naš rezultat u Banjaluci – istakli su okupljeni aktivisti.

Kako saznaje portal banjaluka.net, Vukanović se, odgovarajući na zahtjeve aktivista, založio da Stanivuković, bez obzira na sve bude zajednički kandidat opozicije, uključujući i SDS, ističući da drugi kandidati o kojima se govorilo u javnosti, poput Јelene Trivić, nemaju šanse u duelu sa aktuelnim gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Ovakav stav dolazi u trenutku dok Stanivuković, osim svog PDP-a, još nema obezbjeđenu podršku ostalih partija iz opozicionog bloka, među njima i najvažnijeg partnera – SDS-a. Na posljednjoj sjednici gradskog odbora SDS-a, održanoj iza zatvorenih vrata, poručeno je da SDS treba imati svog kandidata za gradonačelnika, ali se u javnosti nisu oglašavali o tvrdnjama Stanivukovića da on predstavlja zajedničkog kandidata opozicionog bloka.

Izvor: RTRS/banjaluka.net