Australijske vlasti ponovo poništile vizu Novaku Đokoviću!

 

Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka. Hok je prelomio posle nekoliko dana razmišljanja i Đoković se suočava sa time da mora da napusti zemlju. Novak ima pravo žalbe na ovu odluku i izvesno je da će je njegov pravni tim podneti.

Novaku je, pošto mu je prvobitno ukinuta viza za Australiju, na sudu prihvaćena žalba i on je počeo da se priprema za turnir, ali je konačna odluka bila u rukama ministra Hoka.

Po australijskom zakonu, ministar za imigracije ima diskreciono pravo da ukine vizu i naloži deportaciju, što je Aleks Hok u ovom slučaju iskoristio.

“Danas sam iskoristio svoje diskreciono pravo člana 133C (3) Zakona o imigracijama da poništim vizu koju poseduje gospodin Novak Đoković, na osnovu zdravstvenih razloga, jer je tako u javnom interesu”, stoji u saopštenju odluke.

Odluka je doneta posle naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. godine da se poništi odluka o ukidanju vize.

Doneseći ovu odluku, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković.

Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vreme pandemije koronavirusa.

Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije”, navodi se u saopštenju.

Đokovićevi pravnici će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, kako bi suđenje počelo u subotu, a sve se rešilo u nedelju, dan uoči starta Australijan opena.

Turnir je na programu od 17. do 30. januara.

(RTS)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com