Bijeljina: 12 novih kamera bilježiće ove prekršaje

Na području u nadležnosti PU Bijeljina biće postavljeno 12 novih kamera koje prepoznaju registarske oznake, detektuju nepropisnu brzinu i prolazak kroz crveno.

Šest takvih kamera postavljeno je već na području grada Bijeljina, ali još uvijek nisu u funkciji.

Kamere koje su trenutno postavljene u gradu, služe samo kao video nadzor i isključivo se postavljaju da snimaju javne površine. Kamere koje detektuju nepropisnu brzinu, nisu još puštene u rad, navode iz PU Bijeljina.

Riječ je o stacionarnim radarima tzv. crnim stubovima koji automatski prepoznaju registarske oznake vozila, registruju prekršaje prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforima. Još uvijek se ne zna kada će ove kamere biti puštene u funkciju. Iz policije kažu da će javnost biti blagovremeno obaviještena.

I dok se čeka da se puste u rad kamere koje detektuju prekoračenje brzine, policijski presretači su u prošlom mjesecu evidentirali najveće brzine na zaobilaznicama i prema Pavlovića putu, gdje se vozilo i po 135 km na čas. Podsjećamo, u funkciji su od prošle godine i kamere koje imaju mogućnost prepoznavanja registarskih tablica, ali isključivo služe samo za tu vrstu prekršaja.

Bijeljinapress.com

(NTV Arena)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com