Bijeljina: Slobodan Pavlović tuži Bobar banku i „Akva siti“

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini održano je ročište po osnovu tužbe Slobodana Pavlovića i Miroslave Pavlović protiv tuženih „Bobar banke“ AD u stečaju i „Akva sitija“ DOO Bijeljina. Ova tužba je podnijeta 17. jula 2018. godine.

Bračni par Pavlović traži tužbenim zahtjevom da se utvrdi sudskom presudom ništavnost člana 2 stav 3 ugovora o zasnivanju hipoteke koji je broj OPU – 513/ 2012, a koji je zaključen 22.3.2012. godine između Bobar banke AD Bijeljina kao založnog povjerioca i „Akva sitija“ DOO Bijeljina, Slobodana Pavlovića, Miroslave Pavlović i „Žitoprometa“ AD Bijeljina.

Tim članom je utvrđeno zasnivanje založnog prava na nekretninu tužioca u korist Bobar banke kao obezbjeđenje kredita Bobar banke u iznosu od 5 miliona KM odobreno firmi „Akva siti“ DOO Bijeljina.

U ovom postupku sud je svojim rješenjem od 24. januara ove godine dozvolio privrednom društvu „Pavgord“ DOO Foča rješenje na parnicu na strani prvotužene „Bobar banke“ AD Bijeljina, s obzirom na to da je „Pavgord“ sa Bobar bankom zaključio ugovor o pristupanju potraživanja sa prenosnom hipotekom i tih sporednih prava prema drugotuženom „Akva sitiju“ DOO Bijeljina.

Izvor: rtvbn