Bijeljina: Test negativan, žena otpuštena iz bolničke izolacije

Pacijentkinja koja se nalazila u izolaciji u bijeljinskoj bolnici negativna je na Кovid-19 i otpuštena je iz izolacije, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

„Sa zadovoljstvom ističem da je pacijentkinja, koja se iz preventivnih razloga, slušajući apele nadležnih, javila u zdravstvenu ustanovu kako bi se izvršilo testiranje nakon povratka njenog supruga iz Slovenije, negativna na Кovid-19 i otpuštena je kući“, navela je vršilac dužnosti direktora Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Prema njenim riječima, trenutno su u izolaciji tri pacijenta od kojih je jedan primljen sa gripoznom simptomatologijom, a za njih se očekuju rezultati analiza iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pod nadzorom se nalaze 563 osobe i najveći broj njih je doputovao iz evropskih zemalja.

„Molimo naše građane da pojačaju mjere higijene, da budu samoodgovorni i disciplinovani jer to je jedan od veoma značajnih koraka u borbi protiv širenja zaraze“, navela je Lovrićeva.

Ona je rekla da su od danas uvedene preventivne mjere u bijeljinskoj bolnici i postavljeni trijažni punktovi gdje će se svim pacijentima mjeriti temperatura i ispunjavati anketni upitnik o prethodnom kretanju.

Lovrićeva je istakla da će se svi potencijalni prenosioci virusa korona upućivati u kućnu izolaciju, a biće tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom.

Izvor: Srna / rtvbn