Borbeni avioni ponovo iznad Jarinja; Albanija poslala poruku: Povucite se

Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica ulaze u sedmi dan protesta na severu Kosova i Metohije, kod prelaza Jarinje i Brnjak.

Nekoliko aviona Vojske Srbije juče je u više navrata nadletalo Jarinje i Brnjak.

Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na protestu.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je “osvedočeni ekstremista Aljbin Kurti ponovo potvrdio da je spreman da za šaku glasova na predstojećim izborima, izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije”.

Hoti: Akcije kosovske vlade na severu moraju biti koordinisane sa međunarodnim partnerima

Bivši kosovski premijer i funkcioner Demokratske partije Kosova Avdulah Hoti poručio je povodom situacije na severu Kosova da “akcije kosovske vlade moraju biti odmerene i smišljene do kraja, potpuno koordinisane sa međunarodnim partnerima i dosledne”.

Hoti je na Fejsbuku napisao da svaki drugi pristup rešavanju ove situacije koja traje već sedam dana, može biti štetan.

“U zabludi su oni koji misle da je Kfor tu da se bori za nas”

Politički analitičar Dukađin Gorani izjavio je, povodom situacije na severu Kosova, da oni koji misle da je Kfor tu da se bori za Kosovo, žive u zabludi, prenosi Gazeta ekspres.

“Komplikacija situacije na severu mogu nas dovesti u potpuno drugačiji položaj u odnosu na međunarodnu zajednicu. Oni koji misle da je međunarodna zajednica u službi Kosova žive u zabludi. Oni koji misle da su međunarodne trupe tu da se bore za našu zemlju takođe žive u zabludama”, rekao je Gorani u emisiji “Presing” na T7.

Istakao je da je ambiciozno očekivati da međunarodni partneri budu na kosovskoj strani.

Izvor: b92

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com