Ćorić: Nastavićemo razgovore, ne treba ishitreno formirati koalicije

SNSD, kao najjača politička organizacija u Bijeljini i u narednom periodu će imati najvažniju funkciju i najveću odgovornost, što su prepoznale i one političke snage koje su bile na suprotnoj strani, rekao je danas na konferenciji za štampu predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On je istakao da do lokalnih izbora ima još dosta vremena i da zbog toga ne treba ishitreno formirati koalicije .

Odgovarajući na novinarsko pitanje o razgovorima lidera SNSD-a Milorada Dodika sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, Ćorić je rekao da je razgovor očigledno vođen, ali da je gradonačelnik u vezi sa tim bio konfuzani i da ga nije razumio.

– Ima nekoliko različitih opcija oko kojih će se nastaviti ti razgovori i mi ćemo uvijek razgovarati sa svima. Uvijek smo i pozivali sve, kada se donose važne političke odluke i na republičkom nivou, da zajedno zauzmemo stav. Mi očekujemo važne procese koji će se dašavati u gradu Bijeljina u narednom periodu i zato i želimo da razgovaramo sa svima, da dođemo do nekog koncepta koji je najbolji za ovaj grad i ove građane – poručio je Ćorić.

Komentarišući fizički napad narodnog poslanika iz SDS-a Zorana Tubina na predsjednika Boračke organizacije Prijedor Zorana Predojevića, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina i narodni poslanik Nedjeljko Ćorić je rekao da ga je ovaj slučaj iznenadio.

– Kao učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata osuđujem napad na zvanične predstavnike BORS-a, posebno sada kada je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske suočen sa optužbama za ratne zločine. U vremenu kada treba dati podršku Boračkoj organizaciji, te samim tim osuđujem sve napade na članove Boračke organizacije Republike Srpske i njihove izabrane predstavnike – poručio je Ćorić

Izvor: SRNA/rtrs