ČUDESNI SRBIN Mitrović najbolji u istoriji

Srpski napadač, Aleksandar Mitrović najbolji je strijelac u istoriji Čempionšipa pošto je večeras postigao dva gola u dresu Fulama u pobjedi 7:0 protiv Lutona.

Mitrović je prvi gol postigao u 62. minutu za vođstvo od 4:0. Onda je u sudijskoj nadoknadi još jednom upisao u strijelce za konačnih 7:0.

Na taj način Mitar je izbio na prvom mjesto vječne liste strijelaca drugog ranga engleskog fudbala i prestigao je Gaja Vitingema, pošto mu je današnji gol 43. u sezoni.

Mitrović je tako podebljao rekord, pošto je ranije postao Srbin sa najviše golova na internacionalnoj sceni, u okviru jedne sezone, te je uspio da nadmaši učinak Mateje Kežmana, koji je 35 golova postigao na 33 meča holandske Eredivizije, u dresu PSV Ajndhovena. Mitroviću je za novi rekord bilo potrebno 36 mečeva.

Srpski napadač je sa 44 gola apsolutno najbolji strijelac ovog takmičenja, ali i svih drugih liga u Evropi.Ako se ode još malo unazad i prije sezone 2004/05. kada je Divizija jedan preimenovana u Čempionšip, onda je Mitrović popravio učinak Gaja Vitingema, koji je u sezoni 1992/93. postigao 42 prvenstvena gola.

(srpskainfo)