Đoković osvojio treći turnir zaredom!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Dubaiju pobedom nad Stefanosom Cicipasom sa 2-0 u setovima.(6:3, 6:4)

Đoković je sjajnom igrom pre svega na svom servisu, ali i brejkovima u jako važnim momentima uspeo da odluči meč i da osvoji turnir u Dubaiju.

Meč je počeo pravom pravcatom ludnicom. Neverovatni poeni u prvom gemu obeležili su start ovog finala, kao i Cicipasova žalba na foto aparat postavljen u njegovoj blizini.

Novak je uspeo da osvoji prvi gem, ali je Cicipas odmah odgovorio, potom smo imali dva osvojena servis gema, da bismo u petom gledali veliku dramu u kojoj je Đoković morao da spasava brejk loptu. To je i učinio, pa je poveo sa 3:2.

To je bio prvi važni momenat prvog seta, a drugi je bio pri rezultatu 4:3 u korist Novaka Đokovića, kada je stigao do brejk lopte. Naterao je Cicipasa da izađe na mrežu i poslao fantastičnu bekhend dijagonalu za prvi brejk na meču.

Potom je uspešno odbranio servis i sa samo jednim izgubljenim poenom u gemu osvojio taj „nervozni“ prvi set posle 39 minuta.

Drugi set je počeo gotovo identično kao prvi. Đoković i Cicipas su se čvrsto držali servisa, nisu dopuštali iznenađenje, a zabeležena su i dva gema osvojena bez izgubljenog poena.

Potom je Novak uspeo da Cicipasa učini nervoznim. On je pri 30:15 u korist srpskog tenisera napravio duplu servis grešku i „pogurao“ Novaka Đokovića ka prvom brejku u drugom setu.

Na kraju, Novak je rutinski brejkovao Cicipasa i poveo sa 5:4. Na svoj servis je kao što smo već rekli završio drugi set sa rezulatom 6:4, a što je bilo i konačnih 2:0 u setovima i osvojena 5 titula u Dubaiju.

Izvor: b92/Bijeljinapress