Gradski odbor SP Banjaluka: Nastavljamo sa radom, Đokić je za nas prošlost

Rukovodstvo Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka održalo je radni sastanak u prostorijama odbora, na kojem je bilo riječi o predstojećim aktivnostima. Predsjednik Gradskog odbora Socijalisitčke partije Banjaluka Goran Selak upoznao je članstvo sa situacijom oko stavljanja van snage odluka predsjednika i glavnog odbora partije, te najavio brzu konsolidaciju i nastavak aktivnosti na pripremi kampanje za Lokalne izbore 2020.

– Nastavljamo sa radom, a Socijalistička partija u Banjaluci nastavlja sa rastom i jačanjem, uprkos pokušajima raspuštanja i urušavanja svega što smo do sada zajedno postigli. Mislim da smo više nego jasni kada kažemo da nećemo dozvoliti da bilo ko uništava Banjaluku i banjalučki gradski odbor. Nisu prošla nelegalna isključenja i raspuštanja, a neće proći ni ubuduće. Ono čemu smo svjedočili jesu nezreli i samovoljni potezi Petra Đokića, kome smo uputili jasan zahtjev da se povuče i oslobodi Socijalističku partiju svojih hipoteka. Pozivamo ga i da odustane od daljeg kršenja statuta i pokušaja da se na taj način zadrži na čelu partije koja ga je prerasla u svakom smislu. Petar Đokić već sada pripada istoriji Socijalističke partije i nemamo više vremena da se bavimo njegovim problemima. U izbornoj smo godini, a uskoro ćemo održati i sjednicu Gradskog odbora u sklopu priprema za još jedan istorijski rezultat u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj. Idemo dalje sa radom i rezultatima, složno i jedinstveno – istakao je Selak.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora osvrnuo se i na sinoćnji skup podrške Petru Đokiću, koji je organizovan u jednom od banjalučkih restorana, te ocijenio da je od par stotina okupljenih tu bilo najmanje Socijalista iz Banjaluke.

– Od preko 10.000 naših članova i simpatizera u Banjaluci, na tom skupu ih nije bilo ni 50, a i to su uglavnom ucijenjeni direktori i funkcioneri. Ovom prilikom im poručujem da ne treba da se boje ničijih prijetnji i pritisaka, jer se radi o praznim prijetnjama čovjeka koji je već sada prošlost – dodao je Selak.

Predsjednik regionalnog odbora Izborne jedinice 3 – Krajina Milenko Savanović dodao je da je cilj političke borbe provođenje politika i programskih rješenja partije, te da su Socijalisti jedinstveni po tom pitanju, ali da tu nisu dobrodošli oni koji urušavaju ugled partije. Savanović je takođe najavio tužbu na odluku o isključenju iz partije, što će u narednim danima učiniti i predsjednik kluba poslanika Maksim Skoko.

Predsjednik SP Petar Đokić i Glavni odbor SP isključili su iz partije predsjednika GrO Banjaluka i narodnog poslanika Gorana Selaka, kao i šefa kluba poslanika SP Maksima Skoka i predsjednika regije Krajina Milenka Savanovića, te raspustili Gradski odbor Banjaluka, nakon zahtjeva narodnih poslanika za smjenu Đokića sa mjesta ministra u Vladi Republike Srpske. Međutim, odluke o isključenju Selaka i raspuštanju odbora stavljene su juče van snage od strane nadležnog suda, zbog kršenja statuta partije, a u sličnom postupku će se prema najavama naći i odluke o isključenjiima Skoka i Savanovića.

Izvor: rtrs