Ide na struju, ubrzava kao Ferrari i prelazi 1.000 kilometara “u cugu”: Stiže novi Nikola

 

 

Nikola će uskoro početi da prima rezervacije za svoj novi pikap Badger, a zvanična promocija je najavljena za septembar

Američki proizvođač električnih kamiona Nikola upravo je prikazao zvanični koncept svog novog pikap modela Badger, čiji je početak serijske proizvodnja planiran je za kraj ove godine.

Nikola navodi da će automobil imati impresivnu autonomiju od 600 milja (965 kilometara), kao i da od 0 do 60 milja na sat (96,5km/h) ubrzava za samo 2,9 sekundi.

Foto: Nikola. Motor

Nikola Badger će biti ponuđen u dve verzije: kao potpuno električno vozilo, sa autonomijom od 300 milja (483km) i kao vozilo sa hibridnim pogonom koje kombinuje baterije i vodonične gorivne ćelije, sa pomenutom autonomijom od skoro 1.000 pređenih kilometara.

Ovaj moćni pikap budućnosti ima ukupnu snagu do 906KS (litijum jonske baterije od 160kWh i vodonočne ćelije od 120kW) i ostvaruje obrtni momenat do 1.327Nm.

Badger je dugačak 5.900, visok 1.85 i širok 2.160 milimetara. U kabini ima mesta za pet putnika, a automobil je u stanju je da povuče teret (prikolicu) težine 3,6 tona.

Proizvođač navodi da je njegov novi automobil sposoban za eksploataciju u uslovima do -30 stepeni celzijzusa.

Nikola će uskoro početi da prima rezervacije za svoj novi model, dok je zvanična promocija Badgera najavljena za septembar. Cena novog električnog pikapa još uvek nije poznata.

 

Izvor: Telegraf.rs 

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com