Još jedno upozorenje za milione Windows 10 korisnika

Dobra je vest da je Windows 10 još uvek besplatan za milione onih koji napuštaju Windows 7, ali je loša vest da nova ažuriranja i dalje donose nova upozorenja, tako da mnogi imaju osećaj da proces ipak ima određenu cenu.

Poslednje upozorenje je u vezi sa dugo očekivanom zakrpom za File Explorer probleme (KB4532695), budući da i sama izaziva probleme, i utiče na audio, rad računara, gejming iskustvo, probleme sa drajverima, i na kraju izaziva i „plavi ekran smrti“. Tako su računari onih koji su preuzeli zakrpu ostali bez zvuka, pa su korisnici morali da se ozbiljnije pozabave novim ažuriranjem, a kako bi povratili svoje uređaje. Dobra vest je jedino to što KB4532695 nije obavezno ažuriranje, tako da su pogođeni samo oni korisnici koji redovno preuzimaju i ona ažuriranja koja nisu automatska.

Korisnicima se preporučuje da budu oprezni, budući da na Microsoft-ovom web-sajtu i dalje stoji da je novo ažuriranje regularno, i da do sada nisu primećeni problemi sa preuzimanjem i instaliranjem, što, naravno, nije tačno.

Izvor: Pcpress / Forbes