Kim Džong Un u kritičnom stanju?

Severnokorejski lider Kim Džong Un propustio je proslavu rođendana njegovog dede 15. aprila, što je izazvalo glasine o njegovom zdravlju.

Iz južnokrejske vlade rečeno je da nisu primećene neuobičajene aktivnosti u Severnoj Koreji nakon nepotvrđenih izveštaja da je lider Severne Koreje Kim Džong Un u kritičnom stanju nakon operacije srca.

Ranije, CNN je preneo reči neimenovanog američkog zvaničnika da SAD prate obaveštajne podatke da je Kim Džong UN u smrtnoj opasnosti nakon operacije.

Drugi neimenovani američki zvaničnik rekao je CNN-u da postoji razloga za zabrinutost za zdravlje Kima, ali da je ozbiljnost bolesti teško proceniti.

Prema izvorima južnokrejskih medija, koji se pozivaju na neimenovane izvore iz Severne Koreje, Kim je bio na kardiovaskularnoj hirurškoj proceduri, i većinom se opravio, ali je i dalje pod medicinskim tretmanom u Hjangsan medicinskom centru, bolnici posvećenoj Kimovoj familiji.

Zvaničnih izjava iz Severne Koreje nema.

Prema državnom agenciji Južne Koreje Jonhap, Kim je poslednji put viđen 11. aprila, predsedavajući političkim biroom Radničke partiije.

Izvor: b92