Ko krši principe i politiku SDS-a suočiće se kaznom?

„U slučaju da se bilo ko ne pridržava principa i politike SDS, moraće da se suoči sa onim što predviđa statut“.

Ovo je rekao predsjednik SDS Mirko Šarović komentarišući sinošni razgovor koji je u Laktašima, u hotelu „San“ imao potpredsjednik SDS i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

“U SDS-u su pravila potpuno jasna – koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo u institucijama stranke. O tome može da odluči samo predsjednik stranke, Predsjedništvo i Glavni odbor”, rekao je Šarović.

Šarović je napomenuo da sa liderima drugih stranaka razgovore i politiku može da vodi samo predsjednik SDS-a.

“U ovom slučaju, sa Dodikom mogu samo ja da razgovaram. Sve ostalo nije u skladu sa politikom SDS-a. To je potpuno, potpuno jasno i to je poruka svakom članu SDS-a ma o kome se radilo. Tu nema nikakvog kompromisa. Svi moraju da se uklope u ovakav princip rada, a to sam rekao i gospodinu Mićiću. Mi ćemo da vidimo da li je do ovog sastanka došlo, da li se radi o infrastrukturi, ali potpuno je jasno da o političkim pitanjima sa Dodikom mogu da razgovaram samo ja”, rekao je Šarović.

“Svako mora da se uklopi u ono što danas jeste SDS. To je dio politike koju ja vodim i nema tog pojedinca koji može da djeluje drugačije”, kazao je predsjednik SDS-a.

 

Izvor: rtvbn