Marković odgovorio: SNSD je prepoznao u nama političku snagu i mislim da nismo pogriješili, a vrijeme će to pokazati

BIJELjINA – Nakon što je vrh SDS-a odbacio lokalnu koaliciju sa SNSD-om u Bijeljini i isto je juče uradio vrh PDP, predsjednik Gradskog odbora ove stranke Slaviša Marković tvrdi da se njemu ne može desiti ista sudbina kao Mići Mićiću.

“Ja sam potpredsjednik stranke i sve što radim potkrepljeno je odlukama Glavnog odbora PDP-a, Gradskog odbora i Predsjedništva”, rekao je Marković novinarima.

On je naveo da su u SDS-u procijenili da im u ovom izbornom ciklusu u Bijeljini apsolutno ne treba podrška PDP-a, zbog čega su u ovoj stranci bili primorani da traže nove koalicione partnere.

“SNSD je prepoznao u nama političku snagu i mislim da nismo pogriješili, a vrijeme će to pokazati”, poručio je Marković.

Prema njegovim riječima, na snazi je prošlogodišnja odluka Glavnog odbora PDP-a da gradski odbori sami odlučuju kada je riječ o nastupu na lokalnom nivou.

“Mi smo prije sedam dana imali sjednicu Glavnog odbora u Istočnom Sarajevu gdje smo, takođe, donijeli odluku da lokalni odbori samostalno djeluju na nivou lokalne zajednice i ocijene s kim bi bilo najbolje da idu”, naveo je Marković.

On kaže da su preporuke uvijek bile da se ide zajedno sa SDS-om, ali je to u Bijeljini bilo nemoguće ostvariti.

“Aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić već je ušao u formiranje nove političke partije i nijednog momenta nije s nama razgovarao o podršci, bilo je još i podsmijeha, mislim da su nas potcijenili”, rekao je Marković.

On je izrazio žaljenje što se PDP na ovakav način razišao sa Mićićem i SDS-om u Bijeljini na kraju četvorogodišnjeg zajedničkog učešća u gradskoj vlasti.

“Život je pred nama i očekujem da uspješno nastavimo sa novim koalicionim partnerima, možda i nekim ljudima koji su bili dosadašnji dio vlasti u Bijeljini”, poručio je Marković.

On je rekao da će vrijeme pokazati da je SDS u Bijeljini napravio krupnu grešku što nisu prvo vodili političke reazgovore sa svojim najbližim koalicionim partnerima iz PDP-a.

“Faktički, mi nismo ni imali izbora kada je u pitanju nastup na lokalnim izborima jer do danas nikada nismo dobili poziv od SDS-a o zajedničkom nastupu, iako smo najveći koalicioni partner”, zaključio je Marković.

On je ocijenio da je PDP bio ključ Mićićeve izborne pobjede prije četiri godine, a da ni tri mjeseca nakon objave kandidature za gradonačelnika nije ih pozvao na razgovor, iako su u međuvremenu razgovarali o podršci i sa nekim vanparlamentarnim strankama.

“Mi smo danas prelomili i dogovorili političku saradnju sa SNSD-om u Bijeljini, a nismo se okupili oko nekog političkog plijena ni pozicija, za razliku od naših dojučerašnjih saradnika kojima su na prvo mjesto stavili pravljenje skupštinske većine i na tacnu stavili glave PDP-a i ljudi sa kojima su bili četiri godine u vlasti”, rekao je Marković.

Izvor: SRNA/glassrpske