Mladi virtuoz Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio manifestaciju „Dani Srbije i srpske kulture“ u Parizu

Otvaranje dvadeset treće manifestacije „Dani Srbije i srpske kulture“ u Parizu obilježeno je nastupom mladog virtuoza Đorđa Perića iz Bijeljine.

Ova značajna kulturna manifestacija održava se 23. put od 17. do 24. juna 2024. godine pod nazivom „Naša djeca su ukras svijeta“.

Organizatori događaja su Savez Srba Francuske i udruženje Mondo Kult.

Svečano otvaranje manifestacije održano je u srpskom kulturnom centru u Parizu, a otvaranju je prisustvovao i predsjednik Saveza Srba u Francuskoj, gospodin David Јakovljević.

Đorđe Perić u Parizu (Foto: Ustupljena fotografija)

Đorđe Perić u Parizu (Foto: Ustupljena fotografija)

Dani Srbije i srpske kulture“ predstavljaju tradicionalnu manifestaciju koja okuplja srpsku dijasporu u Francuskoj, ali i brojne ljubitelje srpske kulture i umetnosti iz različitih delova sveta.

Ovaj događaj nudi raznovrstan program koji uključuje koncerte, izložbe, filmske projekcije, radionice i predavanja posvećena srpskoj kulturi, tradiciji i nasleđu.

Nastup Đorđa Perića, kao specijalnog gosta, mladog virtuoza iz Bijeljine, bio je pravi spektakl koji je oduševio prisutne. Njegova izuzetna tehnika i emocionalna interpretacija privukle su veliku pažnju i aplauz publike, postavivši visoke standarde za sve naredne događaje u okviru manifestacije.

Đorđe Perić (Foto: Ustupljena fotografija)

Đorđe Perić (Foto: Ustupljena fotografija)

Manifestacija „Dani Srbije i srpske kulture“ je posebno značajna zbog svoje uloge u promociji i očuvanju srpske kulturne baštine u dijaspori. Tema ovogodišnjeg festivala, „Naša djeca su ukras svijeta“, ističe značaj najmlađih u očuvanju tradicije i kulturnog identiteta, te će poseban fokus biti na programima namenjenim deci i mladima.

Savez Srba Francuske i udruženje Mondo Kult, kao glavni organizatori, uložili su veliki trud da bi ovaj događaj bio uspešan i nezaboravan, a njihova posvećenost i entuzijazam osiguravaju da „Dani Srbije i srpske kulture“ iz godine u godinu rastu i postaju sve značajniji kulturni događaj u Francuskoj.