“NEKA MU JE NA ČAST” Ministar Lončar se oglasio povodom izjave Nikšića da je BiH platila Srbiji za isporuku vakcina

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar reagovao je na izjavu predsednik SDP-a i zastupnika u parlamentu Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića da je “Federacija BiH platila Republici Srbiji za isporuku vakcina”.

– Neka mu je na čast. I njemu i svima njemu sličnima koji na ovako besraman način koriste priliku da se medijski promovišu! Svako ko želi da jedan par ekselans humanitarni gest predstavi na lažan način zaslužuje samo prezir i osudu. Siguran sam da taj Nermin i njemu slični polaze od sebe i sopstvene pretpostavke da u svakom gestu treba pronaći svoj interes – poručio je ministar Lončar.

On je dodao da je siguran da građani BiH znaju istinu i prepoznaju ko im je prijatelj, a ko se “ponaša kao ratni profiter”.

Nikšić je na današnjoj sednici u Parlamentu BiH rekao da je informacije u vezi sa vakcinaama dobio od “ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova”, preneo je N1.

Nermin Nikšić

Nermin Nikšić,                                  FOTO: N1 / YOUTUBE

– Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku vakcina. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku vakcina trećim državama. To je bio razlog zašto vakcine nisu bile dostavljene, a naravno da se novac nije mogao vratiti u budžet, pa je pronađeno solomonsko rešenje da se našim građanima omogući navodno besplatno vakcinisanje u Republici Srbiji – rekao je Nikšić.

 

Izvor: Blic

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com