Red Bul prijeti šampionskom Mercedesu uoči starta 72. sezone “formule 1”: “Bikovi” naoštrili rogove

ŠAKIR – Je li konačno došao kraj dominaciji Mercedesa u “formuli 1”? Da li šampionske “strijele” uistinu imaju problem sa bolidom “Nj12”? Koliko je brz najveći izazivač Red Bul? Je li 2021. godina Maksa Ferstapena? Koji tim će se iskristalisati kao “treća sila?…

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana za “formulu 1” mogli bismo saznati već u nedjelju naveče, nakon premijerne trke 72. sezone najbržeg karavana koja se vozi u pustinji Bahreina (17 časova).

“Mečka” je u prethodnih sedam godina pomela konkurenciju i mnogi su očekivali sličan scenario i u 2021. Pa ipak, “bikovi” su tokom testiranja bili sve ono što “strijele” nisu – i brzi i pouzdani. Niko, naravno, ne smije da otpiše prvake, ali nova kampanja uistinu nagovještava dramu.

Činjenica da je Mercedes u hibridnoj eri osvojio bukvalno sve jasno govori o njegovoj snazi. I u prošlom prvenstvu se Luis Hamilton prošetao do krune, Valteri Botas bio savršen timski igrač, a kako je revolucinarna promjena pravila zbog pandemije virusa korona odgođena za 2022, ništa nije nagovještavalo promjenu na vrhu.

Međutim, već pomenuta testiranja su nagovijestila da bi do nje moglo doći. Jer, Red Bulov “RB16B” pistom je išao kao po šinama. Bolid kojim su upravljali Maks Ferstapen i Serhio Perez imao je sjajan balans. Na promjene podešavanja je reagovao onako kako su u timu i očekivali. Kao od šale je postavljao najbrža vremena. I, što je jednako bitno, nije se kvario.

Mercedesov učinak tokom tri dana testa bio je dijametralan. Već na startu Botas je imao probleme sa mjenjačem, zbog čega je ekipa izgubila približno 60 krugova. Hamilton nije uspijevao da “ukroti” bolid, dva izvrtio se na stazi, zaglavio u pijesku i izazvao prekid. Kada su “mečke” jurile vremena, stigle su tek do “kote pet”.

Očekivano, mnogima je kroz glavu prošla 2019. godina kada su se “strijele” mučile na prvim testiranjima, a potom na druga došle sa gotovo novim bolidom koji se kasnije prošetao do titule. Samo, ove godine nema drugih testiranja, Mercedes će popravni polagati na prvom trkačkom vikendu, a činjenica da su treninzi petkom kraći za po pola sata neće mu pomoći da riješi evidentne probleme sa zadnjim krajem.

A neće mu pomoći ni činjenica da su “bikovi” stvarno brzi. Zvanični sajt “formule 1” je preradio brojke sa testiranja i došao do prilično šokantnog rangiranja po kojem je Red Bul bio brži za više od pola sekunde tokom simulacije kvalifikacionih krugova. Ako se ovom doda podatak da “bikovi” po navici nešto sporije počinju sezonu, a zatim tokom iste umiju najefikasnije da razvijaju bolid, te da je Hondin agregat prestigao Mercedesove performanse iz 2020, onda “strijele” stvarno imaju razlog za brigu.

To je priznao i sam Hamilton:

– Red Bul je jak. Ove sezone će biti drugačija “životinja”. Mi nismo dovoljno brzi u ovom trenutku, ali imam puno povjerenje u svoj tim. Volimo izazove. A ovo je definitivno veliki izazov za nas.

Iz Red Bula su rado dogovorili na ovakve “prozivke”:

– Fokusirani smo samo na sebe. U ovom trenutku je dobro što imamo solidnu bazu za dalji napredak, a ne neki problem koji moramo da popravimo. Naravno, Mercedes pokušava da skrene pažnju sa sebe. To je dio igre. Ipak, činjenica je da je riječ o sedmostrukom uzastopnom prvaku. Na nama je da mu se suprotstavimo – jasan je šef Kristijan Horner.

Stručnjaci su složni da iza vodećeg tandema slijedi Meklaren, čiji inovativni difuzor, čini se, daje rezultate. Aston Martin je tokom testova muku mučio sa pouzdanošću, ali bi uprkos tome trebalo da bude pri vrhu. U igri za bodove su Alpin i Alfa Tauri, u istom rangu su i Alfa Romeo i Ferari, za koji mnogi tvrde da je skrivao karte. Začelje bi trebalo biti rezervisano za Has i Vilijams.

Šta kažu kladionice?

Uprkos činjenici da se Mercedes propisno namučio tokom testiranja, kladionice i dalje vjeruju šampionima. Tako kvota na rekordnu, osmu vozačku titulu Luisa Hamiltona iznosi 1,5, dok je koeficijent na premijerni lovor Red Bulovog Maksa Ferstapena 3,4. Potom slijede Valteri Botas (15), Serhio Perez (17), Danijel Rikardo 34… Kada je u pitanju konkurencija konstruktora, “strijele” su i tu favoriti (1,3) ispred “bikova” (3,5), Meklarena (26), Ferarija (29), Aston Martina (81)…

Izvor: Agencije/G.S