SMANJITE GAS! Magla na dionicama u kotlinama, poledica preko prevoja

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, magle ima na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, a poledice u višim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše odvijanje saobraćaj, čije je poštivanje obavezno.

Preko prevoja Lanište na magistralnom putu Ključ-Bosanski Petrovac u FBiH danas će zbog radova od 9.00 do 16.00 časova dolaziti do povremenih obustava saobraćaja.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Radovi su aktuelni i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putnom pravcu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH se zbog radova na dvije lokacije magistralnog puta Jablanica-Mostar do 16.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka dolazi do povremenih polučasovnih obustava, uz petnaestominutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih čekanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

Iz AMS podsjećaju vozače koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH da mogu da provjere trenutno stanje saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

 

Izvor: SRNA / srpskainfo