Sofija Vergara najplaćenija glumica na svetu

Zvezda “Moderne porodice” Sofija Vergara na vrhu je Forbsove liste najplaćenijih glumica na svetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu.

Vergara (48) – koja je trenutno sudija u emisiji “America’s Got Talent” – zaradila je neverovatnih 43 miliona dolara u poslednjih 12 meseci u plati i angažmanima. Pomakla se s drugog mesta prošle godine.

Kolumbijka je zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u poslednjoj sezoni Emijem nagrađene “Moderne porodice” koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbs je procenio da će zaraditi “barem 10 miliona dolara po sezoni” za “AGT”, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD.

Pandemija koronavirusa paralizovala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje bioskopa, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odloženo.

Oskarovka Anđelina Džoli je na drugom mestu Forbsove liste s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili striming servisima nalaze se na vrhu liste.

Zvezda serije “Wonder Woman” Gal Gadot nalazi se na trećem mestu s 31 milion dolara, ali deo novca je zaradila u Netflixovom filmu “Red Notice”.

Na osmom mestu sa 19 miliona dolara nalazi se glavna glumica “Uvoda u anatomiju” Elen Pompeo, a zvezda “Sluškinjine priče” Elizabet Mos na devetom je mestu sa 16 miliona dolara.

Još jedna dobitnica Oskara, Viola Dejvis, prvi put se pojavila na top 10 listi.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 meseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više – gotovo 550 miliona dolara – u istom periodu. Tu listu je prošli mesec predvodio Dvejn “The Rock” Džonson sa 87,5 miliona dolara.

 

Izvor: HINA

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com