SRBIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU – Evo kada dobijamo rivale i od čega zavisi s kim ćemo igrati

Fudbaleri Srbije idu na Svetsko prvenstvo, a evo i kada će saznati svoje rivale u Kataru.

Reprezentacija Srbije je uspela! Pao je Portugal u Lisabonu, Aleksandar Mitrović je bio heroj koji nas je odveo direktno u Katar! “Orlovi” su pobedili u meču generacije i direktno su se plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Tim Dragana Stojkovića Piksija našao se među 32 ekipe koje će se naći na najvećoj fudbalskoj smotri, a Portugalci će ovoga puta morati da idu u baraž.

Sada se čeka prvo završetak svih kvalifikacija, a potom žreb za grupnu fazu u kojoj ćemo gledati “orlove”.

Žreb koji čekamo je na programu 1. aprila 2022. godine, a Srbija će u zavisnosti od svog mesta na FIFA rang listi biti raspoređena u jedan od šešira.

Na spektakularan način, “orlovi” su se pridružili do sada kvalifikovanim reprezentacijama Katara, kao i pobednicima grupe u evro-kvalifikacijama, Nemačkoj, Danskoj, Belgiji, Francuskoj i Hrvatskoj. Takođe, kvalifikovan je i Brazil, kao jedan od četiri najuspešnije ekipe u Južnoj Americi.

Trenutno je Srbija 25. i izjednačena je sa Poljskom, a posle ove pobede se očekuje da sigurno odemo na nekoliko mesta veću poziciju, a do aprila imamo šansu da dobrim igrama poboljšamo svoje mesto i nađemo se u što boljem šeširu.

Evropske reprezentacije dobile su samo 13 mesta, a među 55 reprezentacija naš tim je uspeo da direktno ode na Mundijal. Bravo momci!

Pogledajte kako je izgledao istorijski meč Portugala i Srbije, koji ćemo večno pamtiti.

(Mondo)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com