Srbija zatvara nekoliko manjih graničnih prelaza sa BiH (kod Bijeljine)

Srbija će sutra ujutro zatvoriti nekoliko manjih graničnih prelaza sa BiH s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman potvrdio je za Kliks da je Srbija pokrenula operaciju zatvaranja određenog broja graničnih prelaza prema BiH, te da su o tome obaviještene agencije u BiH.

Sutra od 7.00 časova privremeno će biti zatvoreni granični prelazi Pavlovića most i Јamena u nadležnosti Terenske kancelarije Sjeveroistok sa sjedištem u Bijeljini, zatim Most i Mokronozi u nadležnosti Terenske kancelarije Višegrad.

Zatvoreni će biti i pogranični prelaz Zvornik, granični prelaz Bajina Bašta Skelani u nadležnosti Terenske kancelarije Zvornik.

Za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija-Bratunac, Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

– Saobraćaj će se na tim graničnim prelazima odvijati normalno – rekao je Hofman.

On je apelovao da svi državljani BiH, ukoliko su u mogućnosti, odgode putovanja van zemlje da ne bi imali komplikacije pri povratku jer se situacija u mnogim zemljama mijenja iz časa u čas.

Јedna od mjera Vlade Srbije, koje su od sutra na sanzi radi sprečavanja širenja virusa korona, jeste i preusmjeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, te privremeno zatvaranje 44 manja i povremena granična prelaza.

Izvor: rtrs / Srna