Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Tijane Ajfon

 

SARAJEVO – Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Tijanu Maksimović, starletu iz Srbije tereti za počinjenje krivičnog djela međunarodno navođenje na prostituciju.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tijane Maksimović, poznatije kao Tijane Ajfon, rođene 1992. godine u Rumi, državljanke Srbije, prije dvije sedmice.

Optužena se trereti da je, krajem maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra, prenosi “Avaz”.

Kako se navodi u optužnici, Maksimović je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. maja za vrijeme trajanja pandemije kovid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Nakon potvrđivanja optužnice, vrlo brzo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji. Maksimović se nalazi u Srbiji, a “Avaz” dodaje da je pitanje je hoće li se odazvati na pozive bh. pravosuđa.

Izvor: N.N.

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com