TRI GODINE BEZ KAZNE Nastavak suđenja za UBISTVO STUDENTKINJE na benzinskoj pumpi

Krajem maja 2017, ubijena je dvadesetogodišnja studentkinja Kristina Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, a njenog ubicu, ni poslije tri godine, još nije stigla zaslužena kazna. U trenutku pljačke u kasi pumpe bilo je tek oko 10.000 dinara.

Suđenje Milošu Srebriću, zvanom Flekica, koji je optužen za ubistvo djevojke prilikom oružane pljačke, biće nastavljeno danas, kada se očekuje da svoje viđenje situacije objasni sudski vještak, kao i svjedok Bosiljka Mihajlović, piše Blic.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je objasnio da je ubicu prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka.

Prema njegovim riječima zbog svjedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne prijetnje, zbog čega mu je dodijeljena policijska zaštita.
Uprkos tvrdnji svjedoka, odbrana se poziva na snimak sa sigurnosnih kamera sa pumpe, na kojem se ne vidi ključni trenutak ubistva. Na njima nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat prije ubistva i trenutak kada djevojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 do 22.35, kada se zločin dogodio.

Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović traje godinu i po dana. Optuženi Miloš Srebrić tvrdio je da ne može da se sjeti šta je radio tog dana, ali i da je sa suprugom komentarisao to ubistvo. Vještaci su utvrdili da je bio potpuno uračunljiv kada je počinjen zločin.

Nesrećna djevojka upucana je u glavu, a preminula je u bolnici, nakon četiri dana borbe za život.

Izvor: srpskainfo